torsdag den 5. april 2007

Fødselsdag i IRAQ

Så skulle det ske igen, endnu en fødselsdag under fremmede himmelstrøg. Jeg blev 25 da jeg var udsendt første gang i Bosnien, og nu 36 i Iraq... Sikke noget. Først vil jeg lige sige tak for alle fødselsdagshilsenerne i gæstebogen.

Hvad sker der så hernede? Det er ikke meget jeg kan fortælle siden sidst. Leavehold 2 har jo forladt lejren og er hjemme i Danmark, fedt at vide at man er på næste hold. Jeg glæder mig til at komme hjem i 3 uger, det er bare noget skidt jeg skal afsted igen øv øv, men det er jeg jo nødt til.

Tirsdag aften fik vi ellers noget af et knald... Lige omkring 250 meter herfra landende en kinesisk raket, en 107mm stor jern raket. Det var så kraftigt at de nøgler vi havde hængende på væggen faldt på gulvet, først efter braget kom så alramen og derefter endnu et ordentligt skrald. Fra hvor jeg stod kunne jeg tydeligt se røgsøjlen fra raketten. Der er også et af vores telte der blev ramt af fragmenter, dog uden at der opholdt sig personer i teltet. Man bliver lige mindet om at det er ikke for sjov, og raketterne indeholder altså ikke små dannebrogsflag. Selv efter at basen blev erklæret clear, gik folk stadig rundt med fragmentationsvest og hjelm.. Der var også 4 englændere der blev lettere såret ved nedslaget.

Nå, nu til noget mere interessant. Jeg havde jo fødselsdag i går. Det fandt de andre jo ud af, så vi måtte på soldtaterhjemmet og have kaffe og lagkage, det var hyggeligt, der er lidt billeder i fotoalbummet. Jeg fik sågar også en gave af mine kollegaer, et mini tool man lige kan have i lommen indeholdende en tang og andre ting man kan bruge. Det er det foretrukne "grej" blandt udsendte soldater, min er så den mndste udgave. Jeg har nu ellers altid været modstander af de tools. Jeg har aldrig hlet fundet ud af hvorfor man skal betale op imod 40 dollars for en tang??
Selv om det nu var min fødselsdag skulle jeg jo over at træne og efter bad og aftensmad, sad jeg og ventede på min at min kone kom på messenger, så vi lige kunne få chattet lidt... Jeg ventede til kl 21 irakisk tid, og så gik jeg ned i teltet og lå og så lidt Champions League fodbold.

Der skulle ellers være ankommet pakker her d. 5 april, og der er jo en til mig kunne jeg se, nu har postmesteren så lige skrevet en mail til hele lejren at Lufthansa har ændret transporttider og nu kommer de først d. 12 april... Sikke noget skod, man kan sige meget om transporttiden, men hurtig, det er det ikke.

Der er da vist også varmerekord i dag. Temperaturen står på 36.4 i skyggen... det er faktisk halvvarmt, og Brian og jeg skal jo løbe her kl 1700. Det varer ikke længe, så bliver det for varmt at løbe om eftermiddagen, så må vi tidligt op og afsted...

Pas på jer selv derhjemme

/Kenneth