søndag den 1. april 2007

En uge i krigshelvede

Lad mig i en stille stund opdatere bloggen her til aften. Vi er jo i Iraq gået til sommertid, det skulle have været natten mellem lørdag og søndag, men det blev ændret i løbet af fredagen til natten mellem fredag og lørdag. Så vidt vi ved var det noget den irakiske premierminister lige bestemte... Jeg var ellers lige så glad for at vi kun var en time foran hernede, men nu er det altså 2 igen. Det postive er at nu er der lyst til kl 19 og hjelm og fragvest tiden er nu ændret fra 18-06 til 19-06.

Det har ellers været en stille uge, med højdepunkt tirsdag og onsdag. Vi havde jo besøg af Decco band fra Danmark. Det var et par gode koncerter de gav, selv vores skotske og litauiske soldater stod og rockede med, det var nu mest til sangene med engelsk tekst. Vi måtte jo få en øl og en sodavand til begge koncerter, desværre kunne man ikke spare op, også drikke begge to til en af koncerterne. Igen var jeg på skafferholdet, det er sgu utroligt at jeg altid skal være praktiske gris ved vores arrangementer... Nå vi fik hentet 3 paller øl og sodavand og det hele gik godt. Vores presseofficer (PIO) havde lavet en artikel om det, den kan du læse ved på HOKs hjemmeside. Desværre har Hærens operative kommando redigeret i både teksten og billederne. I teksten have PIO skrevet at vi måtte få en øl, og på billedet hvor jeg står sammen med Brian og præsten står vi også med en øl i hånden, hvorfor det er klippet ud ved jeg ikke, hvorfor må man i Danmark ikke vide at vi har fået tilladelse til at drikke en øl? Ja, jeg ved det ikke, men du kan selvfølgelig se det rigtige billede i mit fotogalleri.

Jeg er ellers også blevet frarøvet noget, jeg havde jo købt en forklæde til Josefine i sløringsmønster, det var gået op i syningen, så jeg havde afleveret det til reparation på KFUM, og kunne hente det et par dage senere, da jeg ville hente det var det væk.. øv også, men historien endte alligevel lykkelig idet "KUF mutter" syede et nyt (og pænere) Det ligger nu i mit skab.

I fredags var der indkalt til møde i vores nye loge "PRIK" (Pibe Rygere I Krig) Lene har jo sendt en fin pibe ned til mig og den blev indviet i fredags, det er ikke sådan ligetil at stoppe sådan en, og slet ikke holde ild i den. Hyggeligt? ja, meget, måske også fordi jeg kunne mærke det snorede helt ned i tæerne... Til vores næste møde, vil man prøve at få fat i en vandpibe og æbletobak tror jeg det var... Vi kommer også til holde et ekstraordinært møde, idet forsvarschefen kommer herned på besøg og han er jo inkarneret piberyger... det skal nok blive hyggeligt at få en pibe tobak med ham.

Jeg er også gået hen og blevet rimelig populær blandt vore skotske kolleger. De er jo soldater og ikke computerfolk, alligevel har 15 af dem købt en bærbar pc i Kuwait. Jeg har allerede bistået 3 af dem med support og de har fået et par bæretasker. man kan sige meget om vores skotter, bl.a kan de jo ikke engelsk, så man skal virkelig koncentrere sig når man snakker med dem, men de er ekstremt venlige, ydmyge og høflige... det kunne danskerne godt lære noget af. Jeg er kva min hjælp til dem, ved at fedte mig ind på en tur til Kuwait, det kunne være fedt med en lille tur dertil, ikke fordi jeg er ved at få lejrkuller men bare få at se noget andet. Lad os se om vi når det, jeg skal jo på leave om 3 uger og de skal hjem til Skotland midt i maj, men jeg kan da bare håbe på det.

Nu begynder leaveperioden sådan rigtigt, idet 2 mand fra vores sektion tager hjem i morgen, så det var faktisk sidste dag, vi alle var samlet. Så i den forbindelse var vi lige igen på echos til pizza og cola light. Det er ok med pizza. Brian og jeg løb 7 km her til aften, det er bare pisse trælst, jeg spiser kun salat og drikker kun cola light, alligevel har der ikke været udsving på vægten den sidste uge, jeg ved godt at vi både træner og løber hver dag, så det er jo derfor, men alligevel...

Til dem der har sendt pakker hermed, tusind tak for det, der var både ice tea og kaffe og snolder, det er bare fedt. Til dem der vil sende en pakke herned, så ikke mere kaffe tak, vi har pt. 4 poser, så det skal nok holde lidt, og min makker får forbud mod at drikke det når jeg tager på leave, så må han sgu drikke det tyske...

Jeg vil rende igen,og prøve om jeg ikke kan opdatere bloggen lidt oftere, men det er jo ikke det helt vilde jeg oplever her i lejren, et raketnedslag eller to en gang i mellem, men det kan jeg jo ikke skrive flere afsnit om...

kan i have det godt hjemme i Danmark...

ved venlig hilsen

Kenneth